Публикация

Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза

Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза

«Комплексен онкологичен център – Пловдив» организира кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза, която традиционно ще се проведе в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата, в периода от 18 до 22 октомври 2021 г.

 

Консултациите ще бъдат извършвани от високо специализирани хирурзи-онколози

 

Профилактичните прегледи ще се извършват в КОЦ Пловдив, База 1 в Диагностичен консултативен блок на бул.«Васил Априлов»№15А всеки ден от 11,30 до 13,30 часа. При необходимост дамите ще бъдат насочвани към допълнителни безплатни изследвания в лечебното заведение.

 

Желаещите да бъдат консултирани е необходимо да се запишат предварително, на телефоните на регистратурата: 032/278 721 и 032/ 278 765.

 

Според статистиката,

 

диагнозата рак на гърдата засяга около 4000 жени годишно,

 

а 1200 не успяват да преборят болестта. Сред най-честите рискови фактори за развитие на рак на гърдата са напредването на възрастта, преболедуван в миналото рак на гърда, фамилна анамнеза за рак на гърда, генетично предразположение и др. Въпреки това придържането към здравословен начин на живот – умерена физическа активност, поддържане на оптимални стойности на телесното тегло, ограничаване на вредните навици като тютюнопушене и злоупотребата с алкохол – всичко това може да намали риска от развитието на рак на гърдата.

 

Комплексен онкологичен център Пловдив напомня на всички, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.

Коментари