Публикация

Д-р Иван Маджаров: Ваксините са оръжието срещу епидемията

Д-р Иван Маджаров: Ваксините са оръжието срещу епидемията

„Във времето, в което вече имаме оръжие срещу епидемията, да налагаме ограничения е вредно за икономиката на страната. Трябва достатъчно бързо да убедим хората, че няма достатъчно ресурс никоя здравна система да се справи, а нашата още по-малко. Трябва да се ваксинираме, това е истината“, отбеляза д-р Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекарски съюз.


Според Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, има тиха скрита заболяемост. По думите му това е един айсберг, към който здравната ни система е тръгнала с натрупване на хора с хронични заболявания, с онкологични заболявания, които са недиагностицирани и недолекувани.


„Има проучване, което показва, че миналата година са диагностицирани 1800 случая по-малко на онкологични заболявания. Няма такава тенденция в световната наука – онкологичните заболявания всяка година нарастват. На нас това ни говори, че хората не са посетили лечебно заведение и не са диагностицирани“, обясни председателят на БЛС.


Целия материал може да видите ТУК!

Коментари