Публикация

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,


За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по повод нашия професионален празник – Деня на българския лекар – 19 октомври.


Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец

 

посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари.


Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия. Медицината не е образование, което трябва да се завърши, тя е дълг и начин на живот.


Ето защо вярвам, че всички ние, които сме избрали този път, сме го направили с ясното съзнание, че се отдаваме на грижите за здравето на хората, въпреки несгодите, с които се сблъскваме. Поемаме по път, който си струва да бъде извървян, защото няма по-благородна мисия от тази, определена още преди столетия от холандския лекар Ван Тулп – „Светейки за другите, изгарям!“.


Искам да благодаря на цялата лекарска гилдия, че въпреки трудностите, продължавате да „светите“, продължавате да работите упорито

 

да Ви благодаря, че сте избрали за своя професия призванието да се грижите за живота и здравето на хората.


Вярвам, че обществото оценява положените усилия и занапред, всички ние, ще продължаваме да виждаме в очите им благодарност за стореното добро.


СКЪПИ КОЛЕГИ,


Нека Св. Иван Рилски – Чудотворец да Ви закриля и пази, защото в тези трудни времена на пандемия Вие се борите за всеки пациент, давайки най-доброто от себе си!
Пожелавам Ви здраве и сили, за да продължаваме да следваме своето призвание – благородната професия, която сме избрали! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея. И нека търпението и грижата към хората никога да не ни напускат!

 


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение,
Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

 

Коментари