Публикация

Допълнителна финансова подкрепа за болниците, които лекуват COVID пациенти

Допълнителна финансова подкрепа за болниците, които лекуват COVID пациенти

Утре Надзорният съвет на НЗОК се събира, за да вземе решение за подпомагане, със значителен финансов ресурс, на болниците, които обслужват пациенти с COVID-19. Това стана ясно от думите на здравния министър д-р Стойчо Кацаров по време на среща с директорите на софийските болници.


Той благодари на лекарите за усилията, които полагат в тежките условия на пандемия.


„Напълно наясно съм колко трудна е ситуацията в страната, особено в болниците. Давам си сметка какво ви коства това, какви са рисковете за обществото ни и колко близо сме до момента, когато може да се окажем в невъзможност да осигурим лечение на пациентите с COVID-19 в нашата страна“, подчерта д-р Кацаров.


Министърът изтъкна, че

 

въпреки проблемите, болниците се отнасят изключително отговорно към ситуацията

 

Той засвидетелства подкрепата на правителството, на президента и на всички държавни институции за грижите, които лечебните заведения оказват на нуждаещите се от медицинска помощ български граждани. Държавата подкрепя лечебните заведения с всичко възможно като организация и финансиране, за да не се допусне болните да не могат да бъдат обслужвани и да се наложи транспортирането им до съседни страни.


„Наясно съм както с проблемите при осигуряването на лекарства и кислород, така и с тези, свързани с цената на тока. Имам цялата картина. Запознат съм с тенденциите и затова приложихме настоящите мерки, които на някои хора се струват драстични, но те са последен опит да не бъде въведен пълен локдаун, защото, ако нещата продължават по начина досега, това е единствената възможност, която остава“, предупреди министър Кацаров.

Това е усилие, което се надявам нашите сънародници да разберат, за да избегнем най-лошото - пълно затваряне, допълни още той.

 

Коментари

Изключително лицемерно и неадекватно изказване на Стойчо Кацаров ! Защо не се извини поне на колегите , че от 2 месеца си прави предизборни , политически , привнесени от вън, експрименти на техен гръб ! Ние сме патили от Стойчовци , Радевци , Мангъровци - издържаме , но всичко си има граница. Добре, че са се сетили , макар и късно да се отсрамят !