Публикация

Касата предлага преговорите по НРД да започнат на 22 ноември

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева изпрати писмо до Българския лекарски съюз с ново предложение за насрочване на среща за преговори по Националния рамков договор за 2011 г.


Предлага се това да стане на 22 ноември от 11:00 часа в сградата на централното управление на НЗОК, съобщи институцията.

През последните дни между лекарския съюз и здравната каса се размениха няколко писма за насрочване на дата и час за започване на разговорите по НРД. НЗОК покани БЛС на преговори утре, когато лекарите организират национален протестен митинг. Съсловната организация поиска обаче те да се проведат на площад „Александър Невски”, като се ангажира да осигури необходимото оборудване.

„В съответствие с чл. 54 от Закона за здравното осигуряване на 15.11.2010 г. ръководството на здравната каса изпрати писмо до Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз и Министерството на здравеопазването, с което покани всички страни да започнат преговорите за НРД 2011.

В писмото се казваше, че са забавени не преговорите, а тяхната техническа подготовка на експертно ниво. Поради факта, че преговорите по рамковия договор предполагат предварителна, задълбочена и изискваща достатъчно време работа на експертите от лекарския съюз и здравната каса, ръководството на НЗОК още веднъж изказва съжаление, че тази подготовка не е направена навреме”, отбелязва касата.

" }-->

Коментари