Публикация

При още по-голяма заболеваемост МЗ планира частичен локдаун за невакиснираните

При още по-голяма заболеваемост МЗ планира частичен локдаун за невакиснираните

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на Нова телевизия зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

 

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън вкъщи”, добави той и уточни, че е възможно да се въведе зелен сертификат и за работещите в администрацията.

 

В момента 7 000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни зам.-здравният министър.

 

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности.

 

„Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави той.

 

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.

Коментари

Нищо не ви е адекватно и навременно!

Убихте бизнеса и оставихте хората да нямат една стотинка да си покрият сметките! А идва зима!!!Къде са ви компенсациите???