Публикация

Лаборатория „ЛИНА” обявява къде и как се извършват антигенните тестове от държавата

Лаборатория „ЛИНА” обявява къде и как се извършват антигенните тестове от държавата

Медицинска лаборатория „ЛИНА” извършва антигенните тестове, предоставени от държавата, в манипулационните си в област Бургас, градовете Варна, Аксаково, Ямбол и  Сливен.  

 

Тъй като тестовете са ограничен брой, те ще са достъпни до изчерпване на количествата и след предварително попълнена декларация, която остава в лабораторията. Пациентите могат да я разпечатат от файла под новината или да получат бланка на място в „ЛИНА”. 

 

Към момента „ЛИНА” има и изнесен пункт за тестване, който обслужва работещите и посетителите на МОЛ „Галерия” – Бургас. Той е с работно време 08:30 ч. – 20:30 ч. От понеделник, 25-ти октомври, такъв работи и в магазин „Технополис” в ж.к. „Славейков” в часовете от 08:30 до 16:30.

 

Самият тест е безплатен, като пациентът заплаща 10 лв. такса за пробовземане, анализ, административно обслужване и обезвреждане на биологичния материал. „Зеленият сертификат”  от отрицателен резултат се получава по два начина – на място или чрез SMS. Валидността му е 48 часа.

 

При изчерпване на количествата на тестовете, предоставени от РЗИ, лаборатория „ЛИНА” предлага от тези, закупени с нейни средства. Тяхната цена е намалена на 25 лв. за времето на действие на новите противоепидемични мерки, които влязоха в сила на 21.10.2021г.

Прикачени файлове

declaration.pdf

Коментари