Публикация

Д-р Иван Маджаров: Науката е пред конспирациите

Д-р Иван Маджаров: Науката е пред конспирациите

Балансът между правото на мнение в страната ни е нарушен. На фона на 90% от хората, които твърдят, че ваксината помага и ваксините са спасили човечеството, има малък брой такива, чиито антиваксърски изказвания не се потвърдиха през последните 1-2 години.


Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, по време на брифинг в Министерството на здравеопазването.


Той допълни, че Съсловната организация не се идентифицира с тези, които смятат, че сега е моментът да станат известни и твърдят неверни неща.


„Обръщам се към всеки, който има дори малко съмнение.

 

Никой лекар не иска да уврежда пациент, далеч сме от конспиративните теории

 

трябва да ги оставим встрани и да се съсредоточим върху проблемите, които са около нас. Ние, лекарите, страдаме с всеки пациент“, заяви д-р Маджаров.


Председателят на БЛС беше категоричен: „Науката е пред конспирациите. Науката е пред това да смяташ, че си съвременния Галилей и с поведението и твърденията си да носиш само страдание.“


С призив за ваксинация към обществото се обърнаха и представителите на специалистите по здравни грижи, зъболекари, фармацевти, представители на пациентски организации.

 

Коментари