Публикация

Провал на преговорите между НЗОК и БЛС

Провал на преговорите между НЗОК и БЛС

Провалиха се насрочените за днес преговори между Надзорния съвет на НЗОК и Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Ръководството на БЛС изпрати съобщение до медиите, в което определят случилото се като обидно и неприемливо. Според лекарите, те са накарани да чакат повече от 20 мин, след което са напуснали сградата на касата. Срещата е била предвидена за 14.30 часа.

 

„Съгласно чл 5 от ЗЗО Задължителното здравно осигуряване се осъществява на принципите на: публичност в дейността на НЗОК и публичен контрол върху извършваните от нея разходи. Неспазването на законодателството повдига въпросът -  и явно това на някой не му харесва“, се казва в съобщението до пресата.

 

От своя страна НЗОК също изпратиха информация за случилото се. От там обясниха, че е имало планирано заседание на Надзорния съвет.

 

„Дискусиите по вземане на решения по точките от дневния ред, предвид важността на дискутираните теми, продължиха с 15 минути по-дълго от предвиденото време. Членовете на Управителния съвет на Българския лекарски съюз бяха поканени в залата в 14:45 часа, но те отказаха да се включат в срещата“, се казва в съобщението.

 

Управителният съвет на НЗОК покани отново на разговори Управителния съвет на БЛС в рамките на настоящата седмица, в ден и час, договорени между председателите.

Коментари