Публикация

Доц. Златанов: Как да пестим антибиотици при остри и хронични тонзилити

Доц. Златанов: Как да пестим антибиотици при остри и хронични тонзилити

Острите и хронични тонзилити могат да бъдат овладени без прибързано изписване на антибиотици. Най-важната първа стъпка е отдиференцирането на катаралната и бактериалната фаза на инфекциите на ГДП, последвана от приложение на специфични, но щадящи средства за овладяване на възпалението в началото. Това са част от темите, обсъдени в дискусията „Оптимално лечение на острия и хроничен тонзилит в условията на все по-нарастваща антибиотична резистентност“ с модератор доц. д-р Христо Златанов, оториноларинголог.

 

Ето някои по-важни акценти от професионалния диалог:

 

🟢  Ново видео с доц. Златанов представя резултатите от международно клинично проучване, според което пациенти с хронично-рецидивиращи тонзилити, преминали три пъти годишно профилактичен курс с Тонзилотрен, приемат три пъти по-рядко антибиотици и страдат три пъти по-рядко от остри инфекции на гърлото.

 

🟢 Ранната употреба на Тонзилотрен, още при първи симптоми на катарално възпаление на тонзилите и фаринкса, води до бързо облекчаване на признаците на възпалението и в голямата част от случаите не се налага антибиотично лечение, изтъква доц. Златанов.

 

Възможна е комбинация на Тонзилотрен с Инфлуцид и Шуслерова сол №3 за по-бързо повлияване на температурата, подобряване на общото състояние и укрепване на защитните механизми. Според специалистите успешна е и схемата за профилактика на ОРВИ с Инфлуцид за 1-2 месеца.

 

🟢 Комплексното лечение с приложение на препаратите Тонзилотрен и Цинабсин може с успех да се използва при патология на лимфоидния апарат на носоглътката – аденоидит, аденоидни вегетации, като минималният курс е 30 дни. Установено е, че използването на хомеопатичните лекарства Тонзилотрен и Цинабсин при лечението на аденоидни вегетации значително удължава интервала между острите инфекции на назофаринкса и намалява специфичните симптоми на аденоидита и използването на антибиотици, при това без усложнения и с много висок профил на безопасност.

 

Дискусията приключи, но материалите в нея остава достъпни на всеки присъединил се медицински специалист! Вижте три видео материала с доц. Златанов по темата за лечение на острите и хронични тонзилити.

 

КЪМ ДИСКУСИЯТА >>>

Коментари