Публикация

Почина д-р Радислав Наков

Почина д-р Радислав Наков

Българският лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, колегите и близките на д-р Радислав Наков – изключителен човек и лекар, отдаден на пациентите, медицината и науката.

 

Д-р Наков беше ярък пример за млад специалист с огромно желание за професионално израстване, пример за последователно следван път, пример затова как един млад човек трябва да проправя своя път, независимо от трудностите, пред които го изправя живота.

 

Голямото семейство на българските лекари изгуби твърде рано един прекрасен млад лекар с голямо бъдеще в медицината и науката, изгуби добър приятел.

 

Д-р Радислав Наков завършва Медицински университет-София и имаше придобити специалности Гастроентерология и хепатология и Здравен мениджмънт. Той бе специалист гастроентеролог в София, експерт в областта на синдрома на раздразненото черво, функционалната диспепсия, възпалителните чревни заболявания.

 

Д-р Наков бе председател на Българското дружество по неврогастроентерология и мотилитет, председател на Асоциацията на младите гастроентеролози в България. Освен това бе член на управителния съвет на Европейското обединение по гастроентерология - UEG, Европейското дружество по неврогастроентерология и мотилитет – ESNM, и Европейската асоциация по гастроентерология, ендоскопия и хранене (EAGEN). Той бе председател и на Асоциацията на студентите-медици в България. 

 

Само преди седмици ръководен от него екип, разработил български проект за гайдлайн, спечели грант на UEG – Unuted European Gastroenterology.

 

Тази година д-р Радислав Наков бе отличен с почетния знак на президента за постиженията си в областта на медицината. 

 

Скърбим за специалиста, лекаря, човека с голяма усмивка.

 

Светла му памет!

Коментари

Светла му памет

Поклон!

Поклон!

Поклон пред паметта за него  !    Съболезнования на близките и роднините.

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

Поклон!

Поклон!