Публикация

Акценти от XV-ия конгрес по оториноларингология и хирургия на главата и шията

Акценти от XV-ия конгрес по оториноларингология и хирургия на главата и шията

В дните между 5 и 7 ноември 2021 г. в хотел "Рила" в кк "Боровец" се проведе XV-ият конгрес по оториноларингология и хирургия на главата и шия.


След дългия период на изолация и липса на присъствени събития,

 

форумът предизвика огромен интерес на професионалната общност

 

на специалистите по уши, нос и гърло от цялата страна. Участие взеха над 150 медици. Гости присъствено бяха и специалистите в областта на оториноларингологията професор Francesco Busso и Albert Schreiber от Италия. Над 10 специалисти от цяла Европа се включиха онлайн като лектори.


Конгресът се радваше и на засилен интерес от страна на едни от най-големите фармацевтични компании, който го подкрепиха под различна форма, като спонсори и изложители.


Проф. Карен Джамбазов, председател на Управителния съвет на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургията на главата и шията, приветства колегите си и представи програмата на конгреса. Той подчерта, че тази година усилията на организаторите са насочени към подкрепа на младите лекари. Приветствие към организаторите и участниците отправиха и председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, както и Владимир Георгиев, кмет на Самоков.


Основна и най-важна мисия на Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия

 

е повишаване нивото на познание и качественото продължаващо обучение на лекарите, специализиращи в областта, да им осигури възможности постоянно да оптимизират и увеличават знанията си и да ги прилагат в съответствие със съвременните постижения на медицинската наука.

на снимката: проф. Карен Джамбазов

Коментари