Публикация

Звездни стратегии за перфектна фигура

Ако можехте да надникнете в ежедневието на някоя известна личност, сигуно бихте се изкушили да разберете как поддържа перфектната си форма.


Бившият шампион по културизъм - Рич Барета, е помогнал за извайването на телата на знаменитости (Наоми Уотс, Пиърс Броснан и Наоми Кембъл) и определено знае как да се справи с излишните килограми.

Той предлага персонализирани програми, включително целеви методи за упражнения и хранителни напътствия. Барета споделя малките си тайни, в които клиентите му се кълнат, че действат и се усвояват лесно.

Ето четири правила за здравословно хранене, които може да опитате да спазвате и вие:

Стратегия №1: Намалете алкохола
Ако пиенето е голяма част от социалния ви живот, талията ви може да пострада. Не само, че алкохолът съдържа въглехидрати и празни калории, но и хората са склонни да правят лош избор на храна, когато са пийнали. Няколко сладки коктейла могат лесно да добавят до хиляда калории (половината от дневната хранителна нужда). Барета съветва избягване на алкохола като цяло. Ако все пак не можете да откажете едно питие, то нека да бъде чаша вино или намалете допълнителните калории като замените тоник със сода, например.

Стратегия №2: Просто кажете „не" на пържените храни
Използвайте скара, фурна или гответе на пара, но не пържете храната, съветва Барета. Пърженето на нещо здравословно, като пилешкото месо, отнема хранителните вещества, но добавя мазнини и калории. Освен това консумацията на пържени храни в ресторанти, които все още използват трансмазнини, повишава риска от увеличаване на лошия и намаляване на добрия холестерол.

Стратегия №3: Избягвайте въглехидратите вечер
Не е необходимо да се лишавате напълно от въглехидрати, но трябва да знаете кога да ги ядете. Консумирайте храни с високо съдържание на въглехидрати (картофи, ориз, паста и хляб) в началото на деня, когато ще има повече време да се изгорят. През нощта въглехидратите могат да останат неизползвани и се съхраняват като мазнини. Барета препоръчва: След 18:00 ч. се придържайте към леки протеини и зеленчуци.

Стратегия №4: Избирайте непреработени храни
Всички знаем, че пресните непреработени храни са полезни, но често посягаме към преработените продукти, защото е по-удобно. Въпреки че е предизвикателство да се премахнат изцяло от менюто преработените храни, има някои съставки, които Барета препоръчва да се изключат - фруктозен сироп, бяло брашно и захар, и др. Най-добре е да купувате пресни меса и продукти.

Коментари