Публикация

Наши медици върнаха живота на 42-годишен мъж с тежък COVID-19

Наши медици върнаха живота на 42-годишен мъж с тежък  COVID-19

Каквото и да кажа за екипа на Отделението за дихателна реанимация на пациенти с COVID-19 в „МБАЛ „Централ Хоспитал“, думите ще бъдат слаби и недостатъчни, за да изразят огромната благодарност на семейството ми. Това заяви Росица Сливова, чийто брат е спасен от ужасната зараза след 35-дневно лечение в болницата. Благодаря на Господ, че Красимир попадна на точното място при точните хора, за да продължи живота си, добави сестра му.

 

42-годишният мъж се заразил, въпреки че не контактува с много хора

 

И той обаче не вярвал колко тежко заболяване е COVID-19. Често казвал: „Грип като всеки грип, ще дойде и ще мине!“, затова не се и ваксинирал. Разбра истината по много мъчителен и за него, и за нас начин, а сега е твърдо решен да се имунизира, разказва Росица.

 

Постъпва в тежко състояние в отделението за лечение на средно тежки случаи в същата болница. Въпреки усилията на лекарите, постепенно положението му се влошава: вече не може да става от леглото, вдига 39 градуса температура, диша трудно, сатурацията му пада на 80. На петия ден медиците вземат решение и го преместват в интензивното.

 

В интензивното се борят за живота му в продължение на месец

 

Красимир Барбов е в крайно тежко общо състояние и медиците под ръководството на началника д-р Стефан Василев започват трудна битка за неговото оцеляване. Поставят го на апарат за изкуствена белодробна вентилация. Борбата продължава в продължение 30 денонощия, от време на време състоянието му се подобрява, но след часове отново се влошава.

 

Близките не могат да повярват, че мъж като скала, за когото е вярно, че „камък да стисне, вода ще пусне“, висок 2 метра и без придружаващи заболявания, може да стигне до това положение. „Признателни сме на всички в болницата, защото направиха и невъзможното да не загубим Красимир и да можем отново да го прегърнем. Това са изключителни професионалисти, които приемат своята работа като мисия – да помагат на хората“, казват те.

 

Благодарният пациент е в дома си и ще дари икона,която ще пази екипа

 

Брат ми сега е поръчал икона за отделението да ги закриля, за да бъдат здрави и да продължат да спасяват и други пациенти в тежко състояние като него. Пред сестра си заявил, че всички болни от COVID-19 трябва да се лекуват в това отделение, където медиците са способни да върнат дори човек, тръгнал към оня свят.

Коментари