Публикация

Онлайн гласуване ще реши съдбата на неродено бебе

30-годишните Пийт и Алиша Арнолд от Минеаполис изглеждат като съвсем нормално семейство, но създадоха истинско медийно торнадо около себе си с пускането на сайт, на който потребителите могат да решат съдбата на нероденото им дете.


Двойката събуди общественото неодобрение с анкетата „за” или „против” раждането на бебето им.

Те твърдят, че все още не са сигурни дали искат да стават родители и затова са решили обществото да им помогне да решат дилемата.

В сайта редовно се качват снимки на напълно здравото момченце, наричано „Wiggles” (Шавливко), което е на 17 седмици.

Потребителите на сайта имат срок до 7-ми декември да решат съдбата на детето, тъй като тогава изтича легалният срок за аборт в щата.

Общественото мнение е разединено – едни смятат, че това е кампания срещу противниците на абортите, други оприличават ситуацията с екзекуциите в Колизеума, където тълпата е решавала кой ще живее и кой не.

Представители на различни организации заклеймяват поведението на двойката и твърдят, че Пийт и Алиша са пресметливи и студени хора, които не ценят живота.

Някои са на мнение, че това е начин за привличане на вниманието и създаването на сензация, други обаче вярват, че двойката цели популяризиране на правото на избор.

Последните резултати са в полза на аборта - 54%, а 46% подкрепят раждането на детето.

Коментари