Публикация

Самотен баща се нуждае от помощ да се лекува!

Самотен баща се нуждае от помощ да се лекува!

Самотен баща, който се бори с тежко заболяване, има нужда от финансова помощ, за да плати лечението си. Чрез медиите се обръща към всеки, който би проявил милосърдие и може да помогне на семейството по някакъв начин. 

 

Светлозар Дончев е на 47 години, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.


Светлозар разказва, как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да напусне болницата въпреки болката и страданията и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.


Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Именно за това приятели на Светлозар проявяват милосърдие и солидарност и организират в момента дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани 2000 лв., които спешно са му необходими за инжекции „Проставазин“, както и за издръжката на двете му децата, които той сам отглежда.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471.


Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар, е:

 

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев

 

PayPal: Svetlozar Donchev

Коментари