Публикация

Информационна кампания за СПИН се провежда сред здравните специалисти в Пловдив

Информационна кампания за СПИН се провежда сред здравните специалисти в Пловдив

Според организаторите пандемията от Ковид-19 измести фокуса от редица важни и социално-значими заболявания, сред които е и Синдромът на придобитата имунна недостатъчност (СПИН).

 

По случай 1-ви декември - Световният ден за борба със СПИН, студенти от Медицински колеж-гр. Пловдив със съдействието на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, организират инициатива, която цели  да запознае студенти, преподаватели и пациенти с най-важните факти около вируса- разликата между ХИВ и СПИН, начини на превенция, новости в лечението, стигмата, свързана със заболяването и др.

 

По време на кампанията, която започна днес и ще продължи до 01.12. 2021г. (включително), от 13:00 до 15:00 часа, ще се раздаваме предпазни средства, информационни брошури и червени ленти на преподаватели и студенти“, заяви на Таня Гешева, заместник-председател на Студентски съвет с ресор Медицински колеж.

 

Кулминацията на програмата ще е на 01.12 от 15:00 ч.  с лекцията на вирусолога проф. Радка Аргирова, която ще се излъчи онлайн в платформата Microsoft Teams.  

 

За всички желаещи, които искат да чуят презентацията на проф. Аргирова, могат да го направят от следния линк: http://shopeee.com/s/0jm

Коментари