Публикация

Над 200 бъдещи лекари в надпревара за стипендии от БЛС

Над 200 бъдещи лекари в надпревара за стипендии от БЛС

Рекорден брой млади лекари кандидатстваха за стипендии от Съсловната организация. В последния ден на ноември приключи приемът на документи по традиционната стипендиантската програма за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс, специалност „Медицина“.

Общо 211 бъдещи лекари подадоха документи, като 7 от тях са пълни отличници

Класираните ще получат стипендии в рамките на една учебна година.


Предстои комисия от БЛС да класира кандидатите. Съгласно предварително обявените условия на конкурса, бъдещите стипендианти трябва да са редовни студенти 5-и или 6-и курс със среден успех над 5,00 от началото на следването до момента, а владеенето на чужд език дава предимство при класирането. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Българския лекарски съюз.


По програмата миналата година бяха подпомогнати рекорден брой стипендианти и така 100 бъдещи лекари получаваха ежемесечно финансиране.


През цялата година продължава приемът на документи за финансиране на научно-изследователските проекти и участието в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и не се отчислени към датата на подаване на заявлението.

За първи път на финансова подкрепа могат да разчитат и студенти, изучаващи специалността „Медицина“

в България и техните организации, които подготвят и провеждат медицински мероприятия (обучения, семинари, конгреси и др.).
Документи се приемат на адрес: гр. София, бул. „Акад. Ив. Гешов“ № 15, Център по хигиена, ет. 2, офис 6 от 09:00 до 16:00 часа.


Документи могат да бъдат подавани и на имейл sdo@blsbg.com.

Коментари