Публикация

Иновативен продукт при бъбречно-каменна болест

Иновативен продукт при бъбречно-каменна болест

България е ендемичен район за разпространение на камъните в бъбреците, уретерите и пикочния мехур - почти 10% от жените и 15% от мъжете боледуват от тази болест. Обичайно диагнозата се поставя между 20- и 40-годишна възраст, макар че се среща и при деца.

Кои са типичните причини и симптоми

Клиничната картина при пациенти с бъбречно-каменна болест е различна при всеки пациент и зависи от големината, размера и локализацията на самия конкремент. Заболяването може да се прояви с типичната бъбречна криза – рязка, внезапна болка в кръста, разпространяваща се по хода на уретера и към гърба, която обикновено е придружена от гадене и повръщане, розова урина, чести позиви за уриниране.

 

Заболяването обаче може да се открие случайно, когато не е налице болка или криза, чрез рентгенова снимка на коремната област или при ехография на коремни органи.
Възможните причини за нефролитиаза са различни – гени, инфекция на отделителната система, диетична грешка и др. Отлагане на лечението може да доведе до неприятни усложнения и дори до животозастрашаваща бъбречна недостатъчност.

 


Методите на лечение при уролитиаза са в зависимост от размера, местоположението, химичния състав и строежа на бъбречния камък.

Приблизително 1/3 от хората, страдащи от уролитиаза, образуват нов камък в рамките на една година след спонтанното изхвърляне или изваждането. Приблизително половината формират нов камък в рамките на 5 години, а 3/4 изпитват някакви последващи симптоми на заболяването,

посочва урологът д-р Тодор Пепелджийски.

А повторната поява на конкрементите може да бъде предотвратена чрез профилактика

Това е най-добрият начин, чрез който болките на пациента могат да бъдат спестени. На първо място лекарите препоръчват да се повиши всекидневната консумация на количеството вода. Ниският прием на течности и дехидратацията са основни рискови фактори за образуването на бъбречни камъни. Понякога се препоръчват промени в диетата, за да се намали вероятността от развитие на допълнителни бъбречни камъни.

 

 

Ако изпълнението на тези препоръки не доведе до положителен резултат, пациентите имат избор. На пазара има препарат с уникална формула, който разтваря бъбречните камъни, като образува водно-разтворим комплекс с пикочната киселина от камъка. Той „изсмуква лепилото“ между кристалите на камъка и подпомага лесното му разпадане и изхвърляне по естествен път.

 

Реналит Екофарм е иновативен продукт, който действа на различен принцип - не променя рН на урината. Това е изключително важно, тъй като промяната на pH може да доведе до алкализирането на урината (стойности на рН над 7) има риск да създаде условия за бактериален растеж (E.Coli)., т.е. така се елиминира един от рисковите фактори за бактериална инфекция.

 

 

 

Действието му успешно се съчетава с конвенционалните методи на лечение – оперативен, а също преди и след литотрипсия.

Защо е предпочитан Реналит?

Реналит е хранителна добавка, която:

  • редуцира образуването на камъни в бъбреците;
  • намалява техния размер и
  • улеснява естественото им изхвърляне.

Препоръката на уролозите е всеки, който е имал камъни в бъбреците да държи в домашната си аптека този продукт и да прави профилактика на 2-3 месеца, за да не се появяват отново.

 

 

 

Капките Реналит имат специфичен вкус, но продуктът се понася добре от пациентите. Няма алергични и други странични прояви. Ефективен е при всички форми на нефролитиаза.

Важно е да се знае, че Реналит:

  • се прилага успешно и при деца с доказана уролитиаза;
  • може да се използва при пациенти с подагра;
  • подходяш е за диабетици и болни от атерослкероза, хипертония и холелитация.

Благодарение на Реналит бъбречни конкременти се изхвърлят спонтанно по естествен път и без болка.

 

Коментари