Публикация

Симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе в София

Симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе в София

Най-новите изследвания и подходи при прилагането на лечение на стерилитет със средствата на асистираната репродукция ще бъдат представени на 10 и 11 декември в рамките на научната програма на XV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. За втора поредна година събитието се провежда изцяло онлайн, което дава възможност да се включат водещи лектори от целия свят. Работният език на събитието е английски, а организатори традиционно са Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

 

Сред акцентите в петнадесетото издание на събитието са:

 

-              Асистирана репродукция: Панелът е модериран от проф. Таня Тимева и доц. Петя Андреева, водещи репродуктивни специалисти в България. Проф. Уилям Нюман (Манчестър, Великобритания) ще представи редкия Синдром на Перо, характеризиращ се със загуба на слуха и при двата пола и с яйчникова дисфункция при жените.

 

-              Генетика и имунология: Проф. Ашок Агарвал (Кливлънд, САЩ) ще представи ролята на антиоксидантите за мъжкия фертилитет. Проф. Удо Маркерт (Йена, Германия) ще се задълбочи в темата за ендометриалните НК и плазма при жени с инфертилитет. Модератори на сесията са генетикът проф. Иванка Димова и биолог Калина Белемезова.

 

-              Ембриология: Любослава Вълкова, дб, ще представи Freeze all подхода при инвитро и ICSI методиките, при който се замразяват всички ембриони, получени в процедурата. Модератори на панела са ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ доц. Таня Милачич и ембриологът доц. Иван Бочев.

 

-              Ендоскопска хирургия: Д-р Елица Валериева ще представи възможностите за нискорискува хирургия и запазване на фертилитета при носители на низменения в гените BRCA1 и BRCA2. Модератор на панела е първият български лекар, получил сертификат за едноскопска гинекологична хирургия от Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия (ESGE) доц. Надя Магунска.

 

-              Фетална морфология: В този панел с лекция ще се включи доайенът на феталната морфология и вътреутробната хирургия проф. Кипрос Николаидес (Лондон, Великобритания), който ще представи темата за неблагоприятното развитие на бременност след асистирана репродукция. Модератор и лектор в панела е доц. Петя Чавеева, ръководител на сектора по фетална медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Коментари