Публикация

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

От „Възраждане” ще поискат референдум за зеления сертификат. Това обяви в студиото на „Здравей, България" лидерът на партията Костадин Костадинов.

 

„До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС да решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат”, поясни той.

 

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му документът е противоконституционен и дискриминационен.

 

„Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че сертификатът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа”, каза още лидерът на „Възраждане”.

 

„Парламентът е на българския народ и никой няма право да въвежда ограничения. Утре някой ще реши, че трябва да влизат само хора, които са угодни на мнозинството. Това е скрита форма на държавен преврат. Ако трябва, ще сезираме и Конституционния съд. Това е фашизъм, брутална диктатура! Искаме нормален живот”, категоричен бе Костадинов.

Коментари