Публикация

Д-р София Ангелова за лечението на пандемичния вирус (ВИДЕО)

Д-р София Ангелова за лечението на пандемичния вирус (ВИДЕО)

Три са целите, които доболничното лечение на коронавируса си поставя, казва в ново видео д-р София Ангелова, белодробен специалист в столицата. Първата е да се спре разпространението на вируса към долните дихателни пътища. Разполагаме с такива медикаменти, с които може да се опитаме локално да унищожим липопротеиновата обвивка на вируса. 

 

Втората задача е да предпазим от тромбообразуване. Знае се, че Ковид-19 е ендотелна болест, влияе на пропускливостта на съдовете. Разедяламе пациентите и определяме различен подход. При здрав - антитромбозни, антиагреганти. Болест с коморбидности - може да се започне с антикоагуланти. 

 

Третата цел е да подпомогнем имунната система, тук слагаме фокус върху витамин D3.

 

Гледайте цялото видео с д-р Ангелова по-долу!

 

Изказването бе направено в рамките на дискусията Ефективни подходи в профилактиката и лечението на COVID-19.

 

Вижте и коментарите в новата дискусия с модератор проф. Тодор Кантарджиев на тема Профилактика и лечение на грип и на сезонните вирусни инфекции. 

 

Двете събития са само за медицински специалисти. 

 

 

Коментари

Напълно  съм съгласна с казаното от Д-р Ангелова и я  подкрепям.За съжеление  съветите,които  даваме  за лечение в дома   с тези  медикаменти за първата и втората  фаза  на  заболяването  се приемат с недоверие от пациентите и те сами си  купуват  и АБ и кортикостероид .Страхът  от  усложнения е голям и затова  прибягват към това  лечение .