Публикация

Червеното вино регулира кръвната захар

Ново изследване показва, че червеното вино съдържа висока концентрация на химически вещества, които помагат на тялото да регулира нивата на кръвната захар.

Малка чаша от червената напитка има всички активни съставки, които се съдържат в ежедневна доза на лекарство срещу диабет, установили изследователите.

Въпреки че изследването не разглежда влиянието на виното върху хората, експертите смятат, че употребата му в умерени количества предпазва от диабет II тип.

Високите нива на кръвна захар могат да причинят умора, сърдечно заболяване, инсулт, слепота, увреждане на нерви и бъбречни заболявания.

Предишни изследвания показали, че химическитe вещества, наречени полифеноли, които се съдържат в люспите на гроздето и във виното, помагат за контролиране на нивата на глюкозата и предотвратяват опасно увеличаване или намаляване на кръвната захар.

Коментари