Публикация

Хепатопротекторите пазят от усложнения при COVID-19

Хепатопротекторите пазят от усложнения при COVID-19

Хората с увреден черен дроб са изложени на висок риск от усложнения от COVID-19. Това сочи сравнителен анализ на данни от изследвания, публикуван в Revista Española de Enfermedades Digestivas (REED). Списанието е официален орган на Испанското дружество по гастроентерология (SEPD), Испанското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (SEED) и на Испанската асоциация по абдоминална ехография (AEED).

 

Стойностите на показателите са наблюдавани при над 5000 COVID болни като сериозни усложнения са открити при:

  • 94% от пациентите с ниво на билирубин над нормата
  • 78% от пациентите с високи стойности на AST
  • 77% от пациентите с повишени нива на ALT

Освен това повишените стойности на AST в кръвния серум се свързват с необходимост от интензвино лечение и по-висока смъртност от COVID-19. Високото ниво на ALT – с нужда от интензивни грижи, но НЕ и с по-висока смъртност. Високият билирубин – с тежки усложнения.

 

Все повече специалисти по чернодробни заболявания препоръчват хепатопротекторите Hepasave и Hepasave S Plus които подпомагат организма при увреждания на черния дроб и допринасят за подобряване на общото здравословно състояние. Тези 100% растителни продукти по напълно естествен начин подкрепят чернодробното здраве. Те не само предпазват чернодробните клетки, но и стимулират регенеративните процеси в черния дроб и подобряват чернодробната функция. Те могат да се прилагат и профилактично, за да се намали вредното въздействие.

Хепасейв е натурален продукт

с мощно хепатопротективно и антиоксидантно действие, стимулира апетита, подобрява храносмилането и оказва имуномодулаторен ефект.

 

 

 

Представлява стандартизиран екстракт от растението Picrorhiza kurroa (4% Куткин), която традиционно се използва за лечение на чернодробни заболявания, диспепсия, смущения в горния респираторен тракт, при лечение на треска, хронична диария и др.

 

Активните съставки подпомагат чернодробната регенерация

Активните съставки се добиват от корена и коренищата. Те подпомагат чернодробната регенерация. Освен това имат противовъзпалително и холеретично действие.

Хепасейв се излъчва основно през жлъчния сок и в минимални количества през бъбреците. Времето на полуживот е 10-12 часа, затова оптималният дозов режим е два пъти дневно.

 

В моята практика препоръчвам „Хепасейв“ и на хора със стеатоза, без диагностицирани заболявания – като профилактика, казва д-р Диана Филипова, специалист по ултразвукова диагностика в София. Много е ефикасен и като антиоксидант във възстановителните програми при спортуващи.

 

Силимарин е друг много често употребяван хепатопротектор в световен мащаб

Той представлява смес от изомерни флавоноиди (силибинин, силикристин и силидианин). Получава се от плодовете на белия трън (Silybum marianum). Също има антиоксидантно действие, стимулира биосинтезата на структурни и функционални белтъци и фосфолипиди и ускорява регенерацията на хепатоцитите. Доказаните ефекти на Силимарин са още антифибротичен и противовъзпалителен. Всички те са свързани със силимарин-индуцираната инхибиция на активацията на NF-kB, който е ключов фактор във възпалителните и имунните реакции.

 

 

 

 

Силимарин е основна съставка в Hepasave S Plus, хранителна добавка, която съдържа и важни витамини от група В:

  •  Витамин В1 (тиамин монохидрат);
  •  Витамин В2 (рибофлавин);
  •  Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид);
  •  Витамин В12 (цианкобаламин).

 

Нуждата от тях се повишава при остро или хронично засягане на жлъчно-чернодробната система.

Hepasave S Plus оказва благоприятно въздействие върху черния дроб при увреждания, причинени от: 

  • Цироза;
  •  Хроничен хепатит;
  •  Употреба на алкохол и лекарствени продукти;
  • Мастна дегенерация.

 

Комплексната формула на

Хепасейв S плюс допринася за подобряване на общото състояние

на човешкия организъм.

 

Hepasave S Plus със своята комплексна формула от Силимарин, Витамин В1, В2, В6 и В12 е много подходящ за:

  •  Профилактика на чернодробни увреждания при продължителен прием на алкохол, лекарства, хронична интоксикация (в това число и професионална);
  •  Спомагателно, в комплексната терапия на чернодробна цироза, остър вирусен хепатит, хронични хепатити с невирусна етиология, стеатоза на черния дроб (алкохолна и неалкохолна), токсични увреждания на черния дроб;
  • Комбинацията от активни съставки допринася за цялостно подобряване на общото състояние на организма.

 

Лечението с хепатопротектор продължава не по-малко от три месеца, тъй като подложеният на увреждане черен дроб се нуждае от определен период, за да се възстанови.

 

Коментари