Публикация

Маг.-фарм. Велина Григорова оглавява БФС до провеждане на конгрес

Маг.-фарм. Велина Григорова оглавява БФС до провеждане на конгрес

Досегашният зам.-председател на Българския фармацевтичен съюз маг.-фарм. Велина Григорова, ръководител болнична аптека в Аджъбадем Сити клиник и комисар на ESOP в Европейската агенция за лекарства (EMA), ще ръководи съсловната организация до избор на нов председател на Управителния съвет от конгрес на съсловната организация.

 

Григорова е определена за изпълняваща длъжността председател от досегашния председател на БФС проф. Асена Сербезова, която положи клетва като министър на здравеопазването на страната.

БФС с поздравления към новия здравен министър

„Вчера Народното събрание избра проф. Асена Сербезова за министър на здравеопазването. За професионалното съсловие на магистър-фармацевтите е чест и истинска радост да приветства досегашния си председател като министър на една от най-важните и ключови институции у нас. Здравето на нацията не е разменна монета, а висша ценност, която в нейно лице вече има истински застъпник.

 

Пожелаваме й в битките и несгодите, както досега да се ръководите от своята съвест, винаги за благото на пациентите и в името на просперитета на държавата“, пише главният секретар на съсловната организация маг.-фарм. Димитър Маринов от името на БФС.

Коментари