Публикация

Над 34 000 лв. събра кампанията „За децата на героите в бяло“

Над 34 000 лв. събра кампанията „За децата на героите в бяло“

16 деца на медици, загубили битката с Covid-19, получават финансова подкрепа в навечерието на Рождество Христово. Точно преди година, в навечерието на най-светлите празници, Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“ стартира инициативата за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: „За децата на героите в бяло”.

За една година бяха събрани 34 700 лв. С тях ще бъдат подпомогнати 16 деца между 4 и 17 години

С цел прозрачност, всички събрани средства от инициативата бяха разпределени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на починалите български медици.
Всяко дете получава финансова подкрепа от над 2 100 лв.


В навечерието на светлите празници е трудно да намериш утеха, когато съдбата е белязала завинаги детските души. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.


Благодарим на всички дарители, фирми и частни лица, които протегнаха ръка в тежък момент. Благодарение на Вас се надяваме да подарим усмивка и утеха!
Защото само заедно можем да се справим!

Кампанията остава отворена

и всеки, които желае да се включи, може да направи дарение на:
Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Коментари