Публикация

Проф. Кантарджиев: Ефективно лечение на грип още в първите 36 часа!

Първи случай на грип вече е регистриран у нас, след като Европейският център за контрол на болестите още в края на ноември съобщи, че тази есен са регистрирани 20 пъти повече случаи на такива инфекции в Европа в сравнение с есента на 2020 г. Преносителят е жена, която се е върнала от Франция, а грипът е тип А.

 

Във видеото по-горе проф. Кантарджиев обръща внимание, че тази година има много голяма вероятност грипната вълна да бъде сериозна. 

 

По какво се отличава грипът в сравнение с коронавируса? Грипът има:

  • Кратък инкубационен период - първите симптоми се развиват до 24 часа;
  • Внезапно начало;
  • Симптоми като главоболие, непреодолима умора и боязън от светлина;
  • Висока температура още в самото начало. 

Правилният подход е още в самото начало да се вземе противовирусно средство като римантадин хидрохлорид. Това трябва да стане още в първите 36 часа – с всеки час след това ефективността на лекарството намалява, посочва проф. Кантарджиев във видеото.

 

Той има дълъг опит с римантадин хидрохлорид и го препоръчва като много добро средство за профилактика и лечение на грип А, което от години се използва у нас. Препаратът има добър профил на безопасност. Важно е да го имаме вкъщи, за да може да реагираме веднага, ако имаме симптоми на грип. 

Коментари

Благодаря за поредната тема,която ни предлагате,проф.Кантарджиев.В практиката си използвам Ремантадин,но и Авирон с отличен ефект.Мога да кажа,че вече имах 3ма пациенти с грипоподобна симптоматика и с отлично повлияване от тези препарати,започнати до 24.час от началото.

Здравейте,Проф.Кантарджиев!Потвърждавам Вашето предложение за начално лечение на болните от Грип с Ремантадин /по схема/,защото резултатите са отлични и това е доказано от нашите медицински практики.Използвам случая ,да Ви Благодаря за изключително полезните лекции и да Ви пожелая много здраве,успешна и ползотворна 2022 година  ! Светли празници! С голямо уважение:доктор Людмила Костова-Враца-23.12.2021г.