Публикация

БМЧК изненада с коледни дарове малките пациенти в Детско отделение

БМЧК изненада с коледни дарове малките пациенти в Детско отделение

Три Снежанки изпрати днес Дядо Коледа да зарадват малките пациенти в „УМБАЛ-Пловдив“ с подаръци – играчки, направени специално от джуджетата за Детското отделение.

Радост за болните деца в COVID пандемията

Посланици на доброто станаха Диляна Малакова, Нели Петрова и Мария Димитрова от Младежката организация на БЧК. Много искаме в тази тежка пандемия от COVID-19 да зарадваме болните деца, на които ще се наложи да прекарат празника в лечебното заведение, и да им създадем весело настроение, каза Диляна.

 

Играчките бяха приети от старшата сестра в Детско отделение Нели Мазникова и от педиатъра д-р Катерина Москова. Минути след това бяха дадени на децата, чиито очи веднага заблестяха от радост. БЧК направи малките ни пациенти радостни и щастливи, накара ги да забравят, че са болни и им вдъхна вяра, че има Дядо Коледа, т..е. че доброто съществува, заяви д-р Москова.

Медиците пожелаха на посланиците на доброто здраве

Д-р Москова благодари на младите активисти от Червения кръст. Признателни сме за милия жест и за вниманието към болните деца, а най-много за желанието да бъдат ощастливени в труден за тях момент, каза тя. Лекарката отправи сърдечни пожелания към момичетата да бъдат здрави и да продължават да творят добри дела.

 

БЧК е хуманитарна организация, която години наред не спира да полага грижи за болни и страдащи, чудесно е, че в благотворителните кампании се включват млади хора, които умеят да проявяват милосърдие и съпричастност, заявиха от ръководството на „УМБАЛ-Пловдив“.

 

Коментари