Публикация

Внасяме две нови лекарства срещу COVID-19

Внасяме две нови лекарства срещу COVID-19

България е договорила и е готова да внесе новите две специално разработени за борба с коронавирус лекарства. Единият препарат е на Pfizer, другият – на Merck. От двата препарата ще получим общо 50 000 опаковки.


Това съобщи зам.-здравният министър доц. Георги Иванов пред Нова телевизия.


По думите му

страната ни е в подножието на пика на новата COVID вълна

Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден. В София COVID леглата са заети на 60%.


„Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обясни заместник-министърът.


По думите му

проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен

Към момента има 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още доц. Иванов.

Той коментира и дали ще има затягане на мерките при още по-голям брой заразени.

 

Предлагат намаляване на COVID карантината от 14 на 10 дни


„За съжаление, вероятно ще се премине към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си”, заключи той.

Коментари

Тази информация ,без конкретика е безмислена.За кои  медикаменти  става  въпрос?

CredoMedia: in focus
18 яну 2022 10:45

Здравейте, д-р Атанасова, медикаментът на Пфайзер е PAXLOVID (ritonavir), а на Мерк - Molnupiravir. Може би не са ги споменали заради забраната в ефира да се говори за лекарства с рецепта.

напиши колко струва къде ще се прилага не говори общи неща които всички по свестни и умни лекари знаем от интернет уебиняри т.н това да ти е дисертация или сутрешна проповед

CredoMedia: in focus
18 яну 2022 10:47

Здравейте, драги д-р Читаков, цената все още не е ясна, но сте прав, че най-важният елемент при това перорално лечение е кой и как ще определя подходящите пациенти и как те ще получат НАВРЕМЕ лекарството...