Публикация

Имунизационният център на „Пирогов“ вече разполага с ваксината на Astra Zeneca

Имунизационният център на „Пирогов“ вече разполага с ваксината на Astra Zeneca

Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, който бе разкрит и функционира в Медицинския център на болницата, вече разполага и с векторната ваксина на компанията Astra Zeneca срещу COVID-19. Ваксинацията с този препарат ще става с предварително записване на телефон 02/91 54 574 , за удобство на гражданите и за да бъде гарантирано наличието на ваксината поради по-малките обеми от същата.

Ваксината Vaxzevria (Astra Zeneca) е предназначена за първична ваксинация

с първа и втора доза, поставени в разстояние между 4 и 12 седмици между апликациите. Ваксината е разрешена за употреба в държавите членки на Европейския съюз, както и в други страни, между които са Великобритания, Австралия, Канада и др.

 

Към момента ваксината Vaxzevria (Astra Zeneca) не се прилага като бустерна доза. Трета - бустерна доза, може да бъде приложена с препаратите на компаниите Pfizer/BioNTech и Janssen. Векторната ваксина на компанията Janssen, по желание, може да бъде получена и от хора със завършен ваксинационен курс с иРНК ваксините Comirnaty (Pfizer) и Moderna три месеца след втората апликация.

 

Гражданите, които имат намерение да си поставят ваксина против коронавирусна инфекция, могат да го направят в рамките на работното време на Имунизационния център на болница „Пирогов“ – всеки делничен ден от 08:30 до 22:00 часа. През почивните дни дежурни екипи ваксинират желаещите от 08:30 до 18:30 часа.


Разполагаме с достатъчни обеми от всички разрешени за употреба на територията на Р България ваксини против Ковид-19. Нашите екипи, ангажирани с процеса на ваксинация, следват строго прецизирани протоколи на работа, които да гарантират гладкото протичане на процеса.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да извършва за граждани антигенни и PCR тестове с увеличено работно време

От началото на 2022 г. обособените за целта пунктове пред главния вход на лечебното заведение посрещат желаещите да си направят тест всеки ден от 8:00 до 19:00. Цената на антигенните тестове за граждани продължава да е 10 лева, а цената за PCR тест е на стойност 80 лева.

 

Ваксинирай се! Бъди свободен!

 

Коментари