Публикация

Болницата търси началник на Детско отделение

Болницата търси началник на Детско отделение

Отделението по Педиатрия търси началник с добро заплащане и възможност за кариерно развитие, съобщи управителят на МБАЛ "Св. Мина" проф. д-р Петър Петров. То е най-старото в Пловдив, с богат опит и традиции в лечението на детските заболявания. Намира се в центъра на града и е в близост до Централна гара. 

Предстои сериозен ремонт в Детско отделение

Медиците от "Свети Мина" сами събират пари за ремонт на детското отделение. Кампанията стартира в края на 2021 г. с благотворителна вечер, на която са събрани първите средства за реконструкцията - общо над 11 000 лева. 

 

Тази сума ще ни позволи да започнем ремонта поетапно, стая по стая, за да може отделението да продължи да функционира, а обновяването да бъде направено по европейски стандарти, 

 

посочи професорът. 

 

И добави, че ще бъдат освежени стените, ще бъде подменена подовата настилка и ще бъде закупена необходимата мебелировка за стаите, които са в най-лошо състояние.

Необходимите средства са близо 10 пъти повече

От отдел „Програми и проекти“ към лечебното заведение посочиха, че за цялостния ремонт на отделението са необходими 100 000 лева, които бюджетът на болницата не може да осигури.

 

 

Коментари