Публикация

Италия намалява валидността на ваксинационните сертификати на 6 месеца

Италия намалява валидността на ваксинационните сертификати на 6 месеца

Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу COVID-19, считано от 1 февруари, съобщиха от МВнР.


По информация на посолството ни в Рим дигиталният COVID-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.


За българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Италия след 1 февруари, припомняме, че всички, които пристигат от страните от списък „C“, сред които е и България, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19.

Неваксинираните и непреболедувалите пътници подлежат на 5-дневна карантина

Подробна информация за влизане в Италия може да откриете в сайта на МВнР, раздел „Коронавирусът – как да пътуваме“, на адрес: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Italy.
Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде попълнен на следния адрес: https://app.euplf.eu.

При нужда от съдействие

българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it.

 

Коментари