Публикация

Д-р Ангел Миков: Медици объркват пациентите с недоказани твърдения за ваксините и COVID-19

Д-р Ангел Миков: Медици объркват пациентите с недоказани твърдения за ваксините и COVID-19
Д-р Миков

С болка и огромно съжаление забелязвам, че има много антиваксъри и сред колегите, които си позволяват непремерени изказвания в публичното пространство. Това заяви началникът на Спешно приемно отделение в "УМБАЛ-Пловдив" д-р Ангел Миков по повод твърдения на медици за висока смъртност след поставяне на ваксини срещу COVID-19.

Всякакви становище за коронавируса се нуждаят от научни доказателства

Според него се разпространяват твърдения, които изискват строги научни доказателства и аргументи, а те не разполагат с тях и не могат да ги представят. Това обаче по никакъв начин не спира медици да коментират и да се държат като махленски клюкарки, а най-лошото - да объркват хората.

 

Моите наблюдения сочат, че огромният процент от хората, които стават жертва на коронавирус, се неваксинирани. При пациенти, боледували 2 пъти - преди ваксинацията и след нея, вторият път заболяването протича съвсем леко – с хрема и малко неразположение,

 

каза той. И подчерта, че е тревожно, когато в публичното пространство се изказват колеги, които дори не са стъпвали в COVID отделение, а някои от тях дори не са виждали болен от COVID.

А какво ли би станало, ако видят умиращ?

Контактите им с пациентите се свеждат до телефонни разговори, в които заразените обикновено чуват репликата: „Хич не ми идвай в кабинета! Ще ти кажа какво и как да пиеш!“

 

А после започват да пишат в социалните мрежи, че хората умират, защото са ваксинирани.

Коментари

Уважаеми лекари, за да не бъде обвинен д-р Миков в самоцелни нападки срещу ОПЛ, нека уточня нещо важно! Преди няколко дни ваша колега, д-р Нина Николова Дочева, ОПЛ от София, написа в коментар (вижте думите й на линка по-долу), че по спешните центрове има данни за починали вследствие на ковид ваксини, но тази информация не се изнася публично от страх от страна на лекарите. Д-р Миков е първият, когото потърсихме по този въпрос, като логично му зададохме и въпроса, защо според него някои лекари открито говорят против ваксините. Д-р Миков не е имал за цел да омаловажава приноса на многобройните всеотдайни ОПЛ, които не знаят почивка и правят всичко възможно за здравето на пациентите си. С уважение и поклон пред тежкия труд на всички медици!  https://www.credoweb.bg/publication/130611/mz-v-balgariya-nyama-nito-edin-dokazan-sluchay-na-smart-sled-vaksina-sreshtu-covid

Явно колегата гледа други болни! 

"Контактите им с пациентите се свеждат до телефонни разговори, в които заразените обикновено чуват репликата: „Хич не ми идвай в кабинета! Ще ти кажа какво и как да пиеш!“"

В този цитат усещам препратка към семейните лекари и макар,че не съм от тях,не че не съм ОПЛ,а че никога не съм спирала да преглеждам пациенти в кабинета си,не мога да не се възмутя,че за пореден път острието се насочва несправедливо към нашата гилдия,като се обощава работата на неколцина ОПЛ,с тази на всички колеги.
Без лична нападка,се чувствам осквернена и искам извинение от колегата Миков,от името на всички ОПЛ,които  изпълняваха и продължават да изпълняват дълга си,защото всички сме лекари и се борим на различни фронтове за здравето на пациентите си.Очаквам.....


Поздравления, д-р Садъкова

Вашата работа става като " гузен негонен бяга " ,ама аз не съм от тях.Много правилно е посочил колегата една от порочните практики в обслужването , което е на всички нива.Никъде не споменал ОПЛ , така че не дейте да си търсите внимание ,щом не сте от "тях".