Публикация

Д-р Брънзалов: Не е вярно, че личните лекари не искат да изписват лекарства срещу Ковид

Д-р Брънзалов: Не е вярно, че личните лекари не искат да изписват лекарства срещу Ковид

Новият Ковид план е по-скоро икономически насочен. Бъдещето ще покаже колко е добър. Засега здравната система не се задъхва, но е трудно. За мен много по-показателен критерий би бил натовареността на кабинетите на общопрактикуващите лекари“.


Това заяви зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов в студиото на „Денят ON AIR“.

„След малкия възход на желаещи да се ваксинират, сега вече не намирам особена разлика. Незадоволителен е процентът на ваксинираните“, допълни той.

На въпроса какво ги е провокирало да сезират БЛС заради изказването на доц. Мангъров, гостът в студиото отговори:


„Аз не мисля, че да кажеш, че да 564 човека са починали, защото са ваксинирани или починали, но ваксинирани, е нормално. Аз не мисля, че съм убиец, след като съм поставил 1200 ваксини на моите пациенти. Тези от тях, ако въобще се разболеят, прекарват много леко вируса“.

Проблемът с агресията срещу лекарите е голям

Държава, която си бие лекарите, не говори добре за нея. Всеки, който посяга, той посяга на системата, но лекарят просто си върши работата, а не е системата, смята д-р Брънзалов.

 

„Няма такова нещо, че личните лекари не искат да изписват лекарства срещу Ковид-19. Тези лекарства, за да бъдат разрешени в България, са минали тежка процедура. Това ще са лекарства, които ще се прилагат на по-леките случаи“, посочи медикът пред Bulgaria ON AIR.


Той допълни, че където има Ковид зони, колегите му са изключително натоварени, а опашките са големи.

 

Източник: Bulgaria ON AIR

Коментари