Публикация

Експерти от три континента идват за X юбилеeн курс по бифуркации в София

Експерти от три континента идват за X юбилеeн курс по бифуркации в София

Десетият юбилеен Български курс по бифуркации и комплексни коронарни интервенции ще се проведе в периода 28-30 януари, 2022 г., в София. Традиционно част от програмата е насочена към млади специалисти като форматът на обучение обединява презентации на водещи експерти в областта и представяне на случаи на живо. Настоящото издание ще протече в хибриден вариант. Курсът е организиран със съдействието на Българското дружество по интервенционална кардиология (BulSIC).

Юбилейното издание ще представи

прогреса в изминалото десетилетие в областта на комплексните коронарни интервенции и бифуркациите,

най-важните постижения в периода и идеите за бъдещето в развитието на медицината.

 

 

Почетните директори на курса - проф. Ив Ловард и проф. Робърт Гил, както и българските директори в лицето на проф. Добрин Василев, доц. Валери Гелев и доц. Васил Велчев, ще се включат с обзорни научни презентации и сесии на живо.

„Високият интерес на колегите ни от цял свят да се включат в юбилейния курс с лекции и случаи на живо за нас е изключителна чест и повод за гордост. По този начин ще предоставим на младите специалисти възможност да се докоснат до опита и знанията на доказани международни експерти“, споделиха директорите на курса.

 

Експерти по инвазивна кардиология от три различни континента ще участват в 3-дневното обучениe у нас. Сред тях са д-р Бон-Куон Ку (отделение по кардиология, Национална университетска болница, Сеул, Корея), проф. Шао-Лян Чен (Първа болница Нанкин, Медицински университет Нанкин, Китай), проф. Акико Маехара (Колумбийски университет, Фондация за сърдечносъдови изследвания, Ню Йорк, САЩ) и проф. Мачей Лесяк (ръководител на катедрата по кардиология на Университета по медицински науки в Познан, Полша).

 

 

С демонстрации на живо обучаващите се ще имат възможност да се докоснат и до 2 технологии – OCT Live Case симулатор и Corоventis Hands-On симулатор.

Курсът е със свободен достъп, не се изисква такса правоучастие. Необходима е само предварителна регистрация. Пълната програма и лекторския състав може да откриете на платформата на курса. Домакин на събитието за пореден път ще бъде Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Коментари