Публикация

Д-р Николова: Това не е вълна, това е цунами, имаме страшно много пациенти

Д-р Николова: Това не е вълна, това е цунами, имаме страшно много пациенти

"Наблюдаваме хора с COVID-19, доведени от свои близки, а после те въобще не фигурират в листа на карантинираните. Контактни не се изолират, продължават да се разхождат по улиците. Не е предателство да кажеш кой ти е бил контактен, когато си заразен". Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова за "Твоят ден".

 

Според нея мерките остават обикновено само на хартия. “Това не е вълна, това е цунами. Имаме страшно много пациенти. Ние сме като опълченци на предната линия, но "Радецки" няма да дойде. Омикрон ще протече различно - неваксинираните заразени могат да стигнат до интензивни отделения", смята д-р Николова. Тя счита, че има покачване на интереса към ваксините.

 

"Занимаваме се не само с болните в момента, но и с тези с постCOVID синдром. Той засяга много органи и системи", подчерта д-р Николова.

 

И прикани хората да обръщат внимание на всеки симптом. По думите й някои пациенти получават венозни усложнения, а други - и диабетни.

 

Медикът потвърди, че в момента наистина има по-висок брой положителни проби на деца, но при тях като цяло COVID-19 протича по-леко.

 

"Бих посъветвала дечицата със съпътстващи заболявания да се имунизират", призова тя.

Коментари