Публикация

Бившият управител на онкодиспансера в Пловдив отива на прокурор

Община Пловдив и Общинският съвет са сезирали прокуратурата за констатирани нарушения на бившия управител на онкодиспансера доц. Никола Ананощев.


Това стана след като Агенцията за държавна финансова инспекция потвърди резултатите от извършения през пролетта вътрешен одит в здравното заведение.

При проверка от общинската дирекция „Вътрешен контрол” е установено, че бившият управител е сключил договор с Университетската болница „Свети Георги” за извършване на изследвания, без да бъде обявена обществена поръчка.

Според директора на дирекция „Вътрешен контрол” Диана Стоева, доц. Ананощев е дал 300 хил. лева на фирма за доставка на медицински изделия, без да е получил нищо, както и е подписал документи за извършване на компютърна томография.

Откритите нарушения на предишния управител на диспансера доц. Никола Ананощев са свързани със Закона за обществените поръчки и Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор, за което са му съставени персонални актове, а един е съставен на самото лечебно заведение като търговско дружество.

До този момент доц. Ананощев не беше открит за коментар.

Health.bg припомня, че през април след оповестените резултати от вътрешната ревизия той заяви, че в работата му е бил оказван натиск от общински съветници, но категорично отрече да е участвал в корупционни практики и да е нарушил закона.

Коментари