Публикация
Ето кой алкохол пази от коронавирус

Употребата на шампанско, както и на червено и бяло вино може да намали опасността от заразяване с коронавирус, доказаха китайски учени.
За да стигнат до този извод, специалистите изучили данните на почти 474 хиляди души, 17 хиляди от които дали положителен тест за COVID-19, съобщава списание Frontiers in Nutrition.
Участниците в изследването били разделени на три групи: въздържатели, употребявали алкохол в миналото и пиещи до момента. Учените установили, че
най-голяма защита от SARS-CoV-2 имали хората, предпочитащи червеното вино
При консумация на 5 чаши на седмица рискът от заразяване се понижавал със 17%.
Любителите на шампанското и бялото вино, употребяващи от една до четири чаши на седмица, боледували от COVID-19 с 8% по-рядко, но при по-големи количества защитният ефект бил незабележим.
При хората, които консумират бира, опасността от коронавируса била с 28% по-голяма.
Коментари
Жаль, не проверили, насколько помогает водка.