Публикация

Стартира онлайн обучение по хомеопатия и интегративна медицина

Стартира онлайн обучение по хомеопатия и интегративна медицина

Център за здраве и образование „Едикта“ стартира едногодишна програма за онлайн обучение по хомеопатия и интегративна медицина.

Програмата е подходяща за лекари и холистични практици, които желаят да изучат основите на хомеопатията и да разширят познанието си за интегративните методи на лечение. Обучението може да бъде полезно и за специалисти, използващи хомеопатия в практиката си, които искат да задълбочат своите познания и да комуникират с водещи авторитети от различни области на интегративната медицина.

 

Първи обучителен модул стартира на 19 февруари

Онлайн семинарите ще се провеждат в съботните и неделните дни, между 9 и 18 ч.

Обучението стартира на 19 февруари 2022 г., като включва общо 7 съботно-неделни онлайн семинара, в които влизат темите:

-       Основи на хомеопатичното лечение.

-       50-те най-често използвани хомеопатични лекарства.

-       Първа помощ с хомеопатия.

-       Хомеопатия при остри заболявания.

-       Системен поглед върху живота и здравето.

-       Интегративно разбиране на хроничните болести.

-       Стратегии за анализ.

-       Позология – наука за предписание на правилната потенция.

Участниците в обучението получават достъп до записите от лекциите и възможност за личен контакт с лекторите.

 

Преподаватели са водещи специалисти в областта на интегративната медицина

Преподавателите в този едногодишен курс са специалисти с доказани качества и дългогодишен опит като класически хомеопати и холистични терапевти: д-р Дора Пачова, Мария Джонгова, д-р Мария Грозева, д-р Светла Стоева, д-р Маринела Корнел.

В допълнение, във всеки модул ще бъдат представяни и холистични методи като: енергийна психология (ТЕС и пренареждане на матрицата), су джок, остеопатия, фамилна динамика, психобиология, цветотерапия по д-р Бах от водещите специалисти: Ирена Рельовска-Бартън, д-р Атанас Гълъбов, Върбина Димитрова, Мари-Жинет Ро, Галя Зайн.

Цялата информация за: график, теми, записване и такса за участие можете да намерите на сайта на ЦЗО "Едикта“ тук - https://edicta-bg.com/homeopatija-i-integrativna-medicina/

След завършването на обучителната програма лекарите по хуманна, дентална и ветеринарна медицина могат да продължат обучението си по хомеопатия по програма на Европейския комитет по хомеопатия и да придобият Европейска диплома по хомеопатия.

Център за здраве и образование „Едикта” е водещ в обучението по хомеопатия в България. Той е единственото училище по хомеопатия в България, лицензирано от Европейския комитет по хомеопатия. Лекарите, преминали пълен курс на обучение по хомеопатия към „Едикта“ получават дипломи  и от Европейския комитет по хомеопатия.

В България около 3000 медици интегрират в практиката си различни алтернативни методи за лечение, включително хомеопатия. Близо 2500 от тях са преминали обучителен курс по хомеопатия.

Коментари