Публикация

ВМА е многопрофилната болница с най-нисък процент на смъртност при пациентите с COVID-19

ВМА е многопрофилната болница с най-нисък процент на смъртност при пациентите с COVID-19

Военномедицинска академия е с най-нисък процент на смъртност при пациентите с COVID-19 в сравнение с останалите болници за активно лечение. Това показва анализ на „Индекс на болниците“, изготвен на базата на данните, които лечебните заведения подават в електронната система на Министерството на здравеопазването.

От началото на пандемията преди 2 години до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса

Двете инфекциозни клиники не са спирали да работят, дори когато пандемията е била извън своя пик, а периодично – между 6 и 12 „чисти” клиники се трансформират в COVID-звена.


Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи.

Винаги сме подхождали към отделните пациенти индивидуално и по утвърдени научно обосновани терапевтични схеми. А зад добрите успехи в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес, коментираха медици.

Един ход пред пандемията

В края на месец ноември 2021 година във ВМА бе открит новоизграденият диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести. Новото съоръжение разполага с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети и на практика представлява самостоятелна инфекциозна болница. По същия модел бе реконструирано и отделението за заразноболни пациенти в сливенската военна болница.

Коментари