Публикация

Пациент на ВМА: Безкрайно съм ви признателен, „Сини ангели“!

Пациент на ВМА: Безкрайно съм ви признателен, „Сини ангели“!

Дълбок поклон и благодарности за Вашия професионализъм и отдаденост. Безкрайно съм Ви признателен „Сини ангели“. С тези думи завършва писмото на о.р. капитан Емил Панев, който благодари от цялото си сърце на екипа на Клиниката по интензивна терапия във ВМА, където  "попада след кратко прилошаване", а на практика е спасен от смърт.

Ето какво точно е написал "вече излекуваният" от COVID-19:

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Доскоро бях пациент в поверената Ви ВМА, в Клиниката по интензивна терапия. Там видях изключителен професионализъм и всеотдайност в целия екип на 

проф. д-р Константин Рамшев, дмн

професор д-р Константин Рамшев, дмн.

За това написах няколко думи за благодарност

Попаднах при Вас след кратко прилошаване. Отначало беше само светлина и безкрайния напев на автоматите. Около мен се движеха забързано някакви сини сенки. Чак тогава осъзнах, че съм в болнична клиника. Започна се битка за оцеляване.

Медиците, водени от проф. Рамшев, се хвърлят да громят коварния коронавирус

Лекарите, въоръжени със своите знания, дръзновение и много хъс „поведоха войната.“ Техните усилия не биха били достатъчни, ако не бяха медицинските сестри – тези истински сини ангели. Дори не употребявам кавички, защото ги приемам и чувствам като такива. И ставаш свидетел как, като стройна кохорта от римски легион, медиците, водени от проф. Рамшев, се хвърлят да громят коварния коронавирус.

 

През дните, които бях във ВМА виждах как лекари и сестри се движеха целеустремено и забързано. Тези хора поемаха своето дежурство. В началото бяха свежи, но след упорития и всеотдаен труд ставах свидетел как умората ги завладява в края на смяната.

Лекари, медицински сестри и санитари подкрепяха всеки

За съжаление има и капризни пациенти. С очите си видях как тези сини ангели намираха добра дума за всеки, как ни хранеха и обслужваха.

 

Тук е моментът да благодаря и на екипа от санитари. В своето отношение към нас болните бяха отзивчиви и внимателни. Вече знам – тези хора са плътно до нас – техните болни.

 

Затова – дълбок поклон и благодарности за Вашия професионализъм и отдаденост. Безкрайно съм Ви признателен, „Сини ангели“.

С благодарност, вече излекуваният Емил Панев  (КИТ, Зала 1) 

 

                

Коментари