Публикация

Почина уважаваният хематолог д-р Васил Хрисчев

Почина уважаваният хематолог д-р Васил Хрисчев

Внезапно ни напусна уважаваният хематолог д-р Васил Хрисчев.

 

 

Той беше обичан от пациентите и ценен от колегите си лекар с над 35 години опит, спасил стотици човешки животи на хора с изключително тежки заболявания. 

 

 

Причината за преждевременната му смърт е инфаркт.

 

До последно д-р Хрисчев бе част от екипа на Клиниката по хематология и онкология в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", както и в МЦ "Св. Пантелеймон". До 2017 г. той работи в  Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания София. Причината за преждевременната му смърт е инфаркт.

 

Завършва медицина през 1982 г. в София, след което специализира Вътрешни болести и Клинична хематология. Професионалната му работа е свързана с диагностиката и лечението на заболявания на кръвта, кръвотворните органи и органите на лимфната система: тромбоцитопении, левкопении, увеличени лимфни възли, нарушения в кръвосъсирването, като основен фокус са левкемиите, лимфомите, анемиите и хеморагичната диатеза.

 

 

Член на Български лекарски съюз и Българско медицинско сдружение по хематология.  Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.

 

Потресени от новината на загубата, десетки признателни пациенти споделиха затрогващи думи за него в социалните мрежи:

 

Много ще липсва, д-р Хрисчев!
На всички, които го познават!
Изключително добър и свестен човек!

 

 

Такъв беше - много свестен и много си обичаше работата и пациентите. 

 

 

Доктор Хрисчев и екипа му, върнаха вярата в мен за борбата, борбата за пациента!

 

 

Надявам се да не бъде забравен, защото беше най-отдаденият лекар, когото можеше да съществува и се бореше докрай за всеки болен.

 

 

CredoWeb засвидетелства огромна признателност пред лекаря и човека д-р Хрисчев! Искрени съболезнования на семейството и близките му!

 

Поклонението ще бъде в неделя - 13.02. 2022 г. в параклиса на Централните софийски гробища.

 

 

Коментари