Публикация

Проф. Сербезова към фармацевтите: Системата има внужда от нас, колеги!

Проф. Сербезова към фармацевтите: Системата има внужда от нас, колеги!

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова, която до сформиране на правителството беше председател на Българския фармацевтичен съюз, честити празника на колегите от съсловната организация в личния си профил си във Фейсбук.

Ето какво написа тя:

Честит рожден ден на Българския фармацевтичен съюз!

Постигнахме немалко за 15 години

Скъпи колеги, на този ден преди 15 години създадохме съсловната си организация с много плам, надежди и немалка доза безсъние. Нека енергията, която ни събра тогава продължава да ни води към по-добро бъдеще за професията ни, дори през тези трудни времена на пандемия и разделение. Постигнахме немалко за тези години, но още повече остана и за нас, както и за тези, които идват след нас.


Макар и с малки крачки, важно е да вървим напред и да творим по-добрите условия за фармацевтична грижа, която това болно общество заслужава.

Пандемията от COVID-19 ни изправи пред изпитания

но ни предизвика и да се обединим и да си спомним общите ни цели. Припомни на обществото колко е важен достъпа до фармацевт и лекарства, а по-късно това получи и институционално признание.

Всеки трябва да има свой личен фармацевт

Сега се обсъждат възможности за подпомагане на достъпа до фармацевтична грижа в общините без аптеки, за да има всеки своя личен фармацевт. Защото повече от всякога в последните две години стана ясно, че всеки има нужда от подкрепа в ползването на здравна и лекарствена информация, всеки има нужда от съвет от медицински специалист и от правилна комуникация с такъв в правилния момент.

 

Системата има нужда от нас, скъпи колеги!

Честит празник!

Коментари