Публикация

CredoWeb отличава ДИГИГАЛЕН ФАРМАЦЕВТ 2021-2022

CredoWeb отличава ДИГИГАЛЕН ФАРМАЦЕВТ 2021-2022

Дигитализацията и добрата фармацевтична грижа - абсолютни приоритети за БФС до края на годината

 

 

За пети пореден път CredoWeb отправи  предизвикателство към фармацевтичната гилдия, като призовава фармацевтите да заявяват активно позиция по ключовите за съсловието проблеми  и да бъдат активни участници в професионалните дебати и обсъждания в Националната мрежа за комуникация в здравеопазването и медицината. Наградата бе обявена по време на тържественото заседание на УС на Българския фармацевтичен съюз по повод 15-атата годишнина на съсловната организация в Стара Загора.

 

 

Пандемията показа  колко важен е достъпът до фармацевта и лекарствата и колко ключово е всеки да има свой личен и доверен фармацевт. За да се случи това, фармацевтите трябва да са все по-разпознаваеми като компетентни консултанти на пациента и доставчици на квалифицирана здравна грижа.

 

 

Затова призът Дигитален фармацевт 2021-2022 ще се даде за:

 

  • Активен участник във виртуалните дискусии дискусии, кръгли маси и виртуални студиа в платформата;
  • Значима позиция по актуални за гилдията теми;
  • Значим брой последователи  в CredoWeb.

 

 

Победителят ще получи награда в рамките на 500 лв. и ще бъде обявен на Българските фармацевтични дни през юни 2022 г.

 

Миналата година  носител на наградата Фармацевт - Лидер на мнение стана  проф. Георги Момеков.

 

Предишни носители на приза са маг.-фарм. Ростислав Курдовмаг.-фарм. Дорияна Чакърова.  

 

CredoWeb е дългогодишен партньор на Българския фармацевтичен съюз в усилията му да повиши знанията и квалификацията на фармацевтите чрез виртуални дискусии, уебинари и онлайн обучения.

 

 

Дигитализацията редом с добрата фармацевтична грижа са приоритетите на БФС за годината, стана ясно след заседанието на УС на съсловната организация.  Форумът бе открит от маг.-фармацевт Ростислав Курдов, председател на Регионалната фармацевтична колегия (РФК) Стара Загора по силата на обстоятелството, че местната организация на фармацевтите в града на липите стана “РФК на годината” за 2021.

 

 

Председателят на БФС Велина Григорова и зам.-председателят Анжела Мизова отбелязаха сред най-големите постижения в 15-годишната история на съсловната организация включването на съюза  в други европейски организации и активната работа с институциите. В международен аспект БФС е редовен член на ФИП - Международната фармацевтична федерация и на  Фармацевтичната група на Европейския съюз.

УС на БФС
Велина Григорова (и.д. председател на БФС), Димитър Маринова (главен секретар), Анжела Мизова (зам.-председател на БФС) и Ростислав Курдов (председател на РФК-Стара Загора) - от ляво на дясно

 

 

Любима Бургазлиева от РФК Бургас бе избрана за представител на БФС във Висшия съвет по фармация, един от важните органи, който подпомага висшето фармацевтично образование, както и дава възможност за дискутиране на важни въпроси по отношение на лекарствената политика. Тя заема  мястото на проф. Асена Сербезова, която стана министър на здравеопазването.

 

 

БФС и Националното сдружение на общините обсъждат стимули за съществуващи аптеки в малките населени места или разкриването на нови, стана ясно още по време на заседанието.  Предложението към здравната каса е да се отпусне по около 500 лв. месечно за подпомагане на 470 аптеки, които  са единствени в дадена община, което ще коства около 2,3 млн. лв. годишно. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари