Публикация

МУ-Пловдив организира онлайн Пловдивски зимни ендокринни дни - 19 февруари 2022

МУ-Пловдив организира онлайн Пловдивски зимни ендокринни дни  - 19 февруари 2022

За трета поредна година в Медицински университет – Пловдив ще се проведат Пловдивски зимни ендокринни дни. Катедра по ендокринология под егидата на МУ-Пловдив успя да превърне събитието в традиция, която се радва на голям интерес от академичната общност, студентите и специализантите от всички медицински университети в страната и специалисти от различни области на медицината. 

Гост-лекторите са изтъкнати учени от Италия и България, каза ръководителят проф. д-р Мария Орбецова.

Предстоящото трето издание ще се състои онлайн,

под формата на уебинар с отворен достъп, на 19 февруари, събота, от 09.00 ч. до 13.30 ч. в платформата Zoom на следния Линк: https://zoom.us/meeting/register/tJckde2tqzgsEtOdR5g5afJ_N1wYpL1qtnHm

Meeting ID: 939 2455 3687

 

Програмата на Зимните ендокринни дни през 2022 г. включва 2 сесии на тема „Ендокринни репродуктивни нарушения“. За първи път е поканен и международен гост-лектор. Предвижда се съвместно участие на преподаватели от катедра „Педиатрия и медицинска генетика“ и катедра „Акушерски грижи“ на МУ-Пловдив.

С приветствие на ректора проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм ще бъде открит форумът

 

Поканените гост-лектори – проф. д-р Маурицио Нордио и проф. д-р Здравко Каменов, дмн, са утвърдени имена, познати на международната академична и професионална медицинска общност.

Проф. д-р Маурицио Нордио от Университет „Ла Сапиенца“ и Швейцарско-италиански университет – Рим, Италия, е изтъкнат специалист и преподавател с научни разработки в областта на ендокринологията и андрологията. Той е един от първите изследователи на мелатонина и участието му в контрола на репродуктивните процеси.

Проф. д-р Здравко Каменов от Медицински факултет на МУ-София е началник на Клиника по ендокринология в УМБАЛ „Александровска”. Той е председател на Българската асоциация по сексуална медицина, член на Европейския комитет по сексуална медицина и академик на Европейската академия по андрология.

 

Уебинарът е с отворен достъп и може да се проследи свободно от всички заинтересовани в реално време на 19 февруари в платформата Zoom.

Вижте ПРОГРАМАТА по часове и теми.

Прикачени файлове

19.02. П Р О Г Р А М А_Eндокринни ...

Коментари