Публикация

Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница

Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница

Нов сигнал за забавена медицинска помощ, този път от Дупница. Близките на възрастен мъж твърдят, че той е чакал  часове, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние. В крайна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е издъхнал.  Това съобщи Нова телевизия.

 

„5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно”, разказа в ефира на „Здравей, България” Магдалена Галчева.

 

От държавната болница обясниха за NOVA, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест.

 

От частната болница заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Коментари