Публикация

Анти-СПИН кампания сред ученици

Студенти от Медицинския университет в Плевен, членове на Асоциацията на студентите по медицина в България, организират образователна кампания за ученици.


Инициативата е по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН – 1 декември, и ще премине под мотото „Стигмата убива. Истината за СПИН. Предайте я...”.

На 1 декември от 12:30 часа студентите ще изнесат лекции пред средношколци от пет училища в града. Това са Математическата гимназия „Гео Милев”, СОУ „Иван Вазов”, ДФСГ „Интелект” и  ПГТ „Алеко Константинов”. Беседата с учениците от Езиковата гимназия е на 2 декември. 

Основна цел на инициативата е учениците да бъдат информирани за това какво представлява СПИН, как може да се заразят, какви са начините за предпазване, както и как да използват презервативи.

Бъдещите лекари ще представят и актуални данни за разпространението на СПИН, както и други факти за заболяването. Освен лекциите студентите са подготвили и обучителни игри.

Предвижда се студентите да раздават презервативи в централната градска част на Плевен, пред сградите на Университетската болница „Д-р Георги Странски”, пред Медицинския университет, както и пред някои училища.

Коментари