Публикация

Целувки и чесън спасяват от алергии

Страдате от алергия? Омръзнало ви е да се разхождате с кърпичка в ръка през по-голямата част от годината, защото ви дразнят всякакви алергени...


И за този проблем има решение и то не едно, дори някои са доста нетрадиционни.

Освен предписаните ви медикаменти и добавки срещу алергия може да си помогнете и с няколко съвсем прости неща:


№ 1: Яжте лук и чесън.
Може после да се нуждаете от ментов бонбон, но си струва да облекчите симптомите на алергиите. И двата зеленчука са с високо съдържание на кверцетин, антиоксидант, който може да попречи на клетките да освобождават хистамин. Не обичате тези вкусове? Опитайте добавки с кверцетин или добавяйте лук и чесън в супи.

№ 2: Целувайте се!
Скорошно проучване установило, че хората, които страдат от алергии, имат по-ниски нива на алергична реакция, когато разменят целувка с любимия човек. Целуването може да облекчи възпалението, причинено от стрес, намалявайки симптомите на алергията.

№ 3: Пийте зелен чай.

Японски изследователи установили, че вещество в зеления чай (EGCG) може да блокира производството на хистамин. За най-здравословна запарка – оставете листата да киснат в продължение на три минути, така ще прогоните симптомите на алергията.

№ 4: Почиствайте дома си.
Всеки път, когато влизате вкъщи, внасяте полени и прашинки, които водят до много от алергичните симптоми. Събувайте обувките веднага щом приближите прага на вратата. Освен това измивайте с парцал подовете поне веднъж седмично.

№ 5: Заредете с витамин С.
Витамин С е доказан антихистамин. Някои специалисти препоръчват повишаването на приема на витамина през сезоните на алергиите, за да се намалят неприятните симптоми.

Коментари