Публикация

Знаменитости залагат на естествен антиейджинг

До скоро пластичната хирургия и разкрасителните процедури с ботокс бяха предпочитаното средство на звездите в тежката борба срещу натрупващите се годинки.


Сега обаче на преден в техния антиейджинг арсенал излизат натуралните продукти и здравословните ежедневни навици, които гарантират отлична форма без да изискват каквито и да било драстични подходи.

Ето няколко прости, но ефикасни „звездни” препоръки:

Спете по гръб – Актрисата Хедър Локлиър споделя, че нейната тайна за предпазване от бръчки е спането по гръб. Бившата съпруга на Ричи Самбора (китарист на Bon Jovi)  стриктно се вслушва в съветите на своите дерматолози. Те непрекъснато я предупреждавали, че спането по корем, при което лицето е плътно притиснато във възглавницата, благоприятства преждевременната поява на бръчки.  

Пийте много вода – Сексапилната Ева Мендес не веднъж е признавала в свои интервюта, че любимата й разкрасяваща, антиейджинг терапия е всекидневното приемане на солидни количества вода. Звездата от „Хитч” е убедена, че нейният главозамайващ външен вид се дължи именно на добрата хидратация, която осигурява на тялото и кожата си.

Бъдете честни със самите себе си – Всепризнати красавици като Синди Крауфорд са приели съвсем нормално факта, че тялото им остарява. Дори когато това означава да признаят, че на някогашните си стройни тела вече се е появил целулит. Според носителката на една от най-емблематични бенки в модната индустрия,  ако веднъж завинаги се примириш със своята възраст и несъвършенствата, които вървят с нея, това ще ти помогне да се почувстваш по-свободна и по-спокойна.

Заобиколете се с млади хора – Деми Мур и Хали Бери могат да се похвалят с младежки и свеж външен вид, придобит не на последно място и покрай връзките им с много по-млади от тях мъже. Енергията, доброто настроение и непрекъснатите сблъсъци с нови предизвикателства явно лесно се предават от човек на човек, особено ако редовно прекарваш доста време с него.   

Винаги почиствайте добре лицето си преди лягане -  Ако оставяш някакъв грим по лицето (особено върху очите),  докато спиш, това е гаранция, че в дългосрочен план ще се „обзаведеш” с мазна, възпалена кожа, бръчки, а понякога – дори акне. Съвсем наясно с вредите от несваления грим за през нощта е певицата Ашанти. Тя е категорична, че колкото и да е изтощена след поредния концерт, никога не пропуска да почисти старателно лицето си преди да се отправи към леглото.

Заложете на слънчезашитните кремове – В днешно време, когато изкуственият тен набира все по-голяма популярност, звездите вече няма нужда да разчитат единствено на слънцето, за да се сдобият с бляскава и сияйна кожа. Въпреки това целогодишната употреба на кремове със слънчезащитен фактор е задължителна, ако искате да избегнете преждевременната поява на бръчки. Една от най-големите привърженички на продуктите с висок предпазващ фактор е актрисата Ейми Адамс, която нашумя покрай участието си в приказната лента "Омагьосана".

Коментари