Публикация

Доц. Сийка Новачкова: CW ни държи в крак с новостите в медицината

Доц. Сийка Новачкова: CW ни държи в крак с новостите в медицината

Доц. д-р Сийка Новачкова, невролог в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - София, е сред отличените 100 най-активни лекари в CredoWeb.


Класацията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“ бе обявена за първи път в края на миналата година, като попадането на лекар или фармацевт в нея е на база обективна оценка за поведението му в платформата - участия в дискусии, обучения, преглед на статии и видео материали, коментари и др.


Ето какво споделя пред нашия екип доц. Новачкова:


„Ползвам платформата редовно, за да съм в крак с времето и с нещата, които се случват в медицината. Смятам, че е тя е много полезна за нас, лекарите. В нея каните хора с авторитет. Хубаво е да се чуват различни мнения.

Винаги поднасяте актуална информация, а това е изключително важно

особено в тази обстановка сега - човек да знае какво излиза, как се тълкува.


CW ни държи в контакт – много лекари от различни специалности“.

 

Грамота - доц. Сийка Новачкова


Доц. Сийка Новачкова е завършила медицина в МУ-София през 1968 г.

От 1971 г. работи като ординатор в ЕМГ-лаборатория на Неврологична клиника ИСУЛ. От 1976 г. последователно е асистент, старши и главен асистент към същата лаборатория. През 1980 г. защитава кандидатска дисертация и получава научно степен „кандидат на медицинските науки“, сега – „доктор“. През 2004 г. получава научното звание „доцент“. От 1976 г. е активно ангажирана и с преподавателска дейност със студенти и специализанти по неврология, провежда курсове и индивидуално обучение за високоспециализираната дейност „клинична електромиография“. През целия си професионален опит доц. д-р Новачкова се занимава с електромиографска диагностика на нервно-мускулните заболявания в неврологията и в други области. Има над 50 публикации в научни списания. Участва в редица неврологични и електрофизиологични форуми, на които е автор и съавтор на над 50 съобщения.


Доц. д-р Новачкова е член на дружествата по неврология, електрофизиология и клинична електромиография. От 2008 г. е част от екипа на Електромиографската лаборатория на ДКЦ „Токуда“, където също участва в провеждането на специализирани курсове.

Кампанията „Лекар/фармацевт, препоръчан от CredoWeb“ ще продължава и през 2022 г.

Повече за нея може да научите ТУК


Бъдете активни!

Коментари